Rijinstructeur.info: Begeleide zelfstudie

Begeleide zelfstudie

Zelfstudie is prima maar alleen is maar alleen. Heb je in het verleden studies gedaan waarbij je op korte tijd veel informatie moest verwerken is zelfstudie te doen. Je weet wat "blokken" is. Of als je via andere wegen reeds bekend bent met de wetteksten van het verkeersreglement. Of wanneer je reeds een achtergrond met mechanica hebt. Heb je dat echter niet dan zal je enigszins overspoeld worden met de hoeveelheid informatie die je moet leren. Moeilijk is het allemaal niet maar wel veel. In dat geval kan je natuurlijk voor een opleiding opteren of een middenweg zoeken en je bij je zelfstudie laten begeleiden.

Een begeleider kan aangeven welke onderdelen van de wetteksten je best eerst bekijkt. Welke belangrijker zijn dan andere. Een begeleider kan ook informatie geven waar de wetteksten misschien niet zo duidelijk zijn of waar meerdere interpretaties mogelijk zijn.

Vindt een begeleider bij de rijscholen.

Niets weerhoud je ervan om bij een paar erkende rijscholen te informeren of er misschien iemand is die de taak van begeleider op zich wil nemen. Bijna alle rijscholen hebben vacatures staan en als je in een gesprek een 'klik' kunt maken zal je merken dat er wel een en ander mogelijk is.

www.platform-rijschoollesgever.be

Op www.platform-rijschoollesgever.be kan je alle studiemateriaal verkrijgen die nodig is voor zelfstudie of begeleide studie.

Je kan ook opteren voor het 'belevingstraject'. Hierbij kan je modulair klassikaal lessen volgen telkens ergens in de regio West-Vlaanderen aangevuld met online sessies. Je krijgt ook een peter/meter toegewezen die afkomstig zijn uit een van de deelnemende rijscholen: lijst rijscholen. Wanneer je het bijwonen van de lessen als optioneel ziet komt dit neer op een begeleide zelfstudie.

Edulogia

Bij Edulogia is een zelfstudiepakket beschikbaar via een online leerplatform. Inbegrepen bij dit pakket is de mogelijkheid om via het leerplatform aan een docent vragen te stellen die via die weg voor begeleiding kan zorgen.